Universitat Rovira i Virgili

Grau en geografia, anàlisi territorial i sostenibilitat

ESTADES DE MOBILITAT

El grau de Geografia, Anàlisi Territorial i Sostenibilitat permet participar en diferents programes de mobilitat a partir d'una estada formativa en una altra universitat. En concret, els estudiants poden escollir entre els programes ERASMUS (European Region Action Scheme for the Mobility of University Students), SICUE (Sistema de Intercambio entre Centros Universitarios Españoles) i MOU (Mobilitat Acadèmica fora de l'Espai Europeu d'Educació Superior).

Cerca els progames de mobilitat aquí.

EXPERIÈNCIES MOBILITAT ESTUDIANTS GEOGRAFIA

"La convivència amb la naturalesa més salvatge i pura. Ciutats del no res en un entorn totalment selvàtic. Terres castigades per la influència i els interessos de grans multinacionals que volen treure profit dels recursos naturals. Els brasilers o, més aviat, els amapaenses són gent acollidora i feliç amb allò que tenen i un estil de vida diferent a l'europeu. Tardes de cap de setmana per anar al riu o al que anomenen balneario i caxoeira (cascada),o per quedar-se en família fent una churrascada (barbacoa). L'açaí, fruita autòctona, és com un símbol d'identitat. El futbol, una passió.

La natura un lloc de respecte i gaudi. La política, una obligació. La violència, malauradament, un fet habitual. La religió i la fe, marca el camí de molts joves que defugen de les drogues, l'alcohol i la vida desenfrenada.Vaig estar un total de 7 mesos i vaig poder visitar llocs inimaginables. Per descomptat ha superat qualsevol expectativa plantejada i sens dubte tornaria a afrontar una experiència similar. La primera fotografia correspon a una de les zones d'aiguamolls properes a l'Amazones a escassos 25 minuts de Macapà, capital de l'Estat d'Amapà. En aquest moment provàvem, amb la canya que vam poder fer allà mateix, a veure de ben a prop alguna piranya. Finalment en vam poder veure una".

ALBERT BENEYTO


"Realitzar una estada acadèmica fora de la universitat d'origen és una experiència ben enriquidora. Així doncs, per a un estudiant de geografia resulta ser ben beneficiós realitzar una estada d'un quadrimestre a la Universidad de las Palmas de Gran Canaria. La illa de Gran Canaria sembla feta a mida per a que es tracti com un territori delimitat per a explicar les diferents realitats territorials que poden esdevenir en un espai. A part de descobrir i entendre les característiques de la Illa de Gran Canaria es poden contrastar amb les altres illes que conformen l'arxipèlag fet que acaba de fer créixer les realitats viscudes durant l'experiència". 

ANNA BOQUÉ


"L'estada de mobilitat a Praga (Rep. Txeca) m'ha servit per millorar la meva 3a llengua i veure des d'un altre punt de vista la geografia. D'aquests 5 mesos em quedo amb les nombroses amistats d'arreu del món, dels viatges per Centreeuropa i dels moments d'oci".

EDGAR BUSTAMANTE


"Perquè Turquia? A Turquia hi pots trobar de tot. Des de ciutats bullicioses com Estambul i Izmir on tens la possibilitat de perdre't als Grans Basars i visitar les nombroses grans mesquites, visitar una de les antigues meravelles del món antic com l'Efeso, els encants de la Capadoccia o plaure de les platges paradisíaques del Sud del país. I tot acompanyat de gent amb ganes de gaudir i compartir una de les majors aventures de la teva vida!"

RAUL GONZALEZ


"Personalment, haver fet l'estada d'Erasmus a la ciutat de Göteborg, Suècia ha estat una de les meves millors experiències. D'entre molts dels avantatges que et proporciona la ciutat, cal destacar que la ciutat de Göteborg presenta una transport públic molt ben estructurat, una educació i una multitud d'ajudes i serveis per als estudiants molt beneficiosos. D'altra banda, el fet de poder cursar assignatures en l'àmbit de Geografia em va permetre poder desenvolupar

els coneixements d'aquesta des d'una perspectiva molt més internacional i globalitzada. Així com també, de la realització de sortides de camp extraordinàries com per exemple, la que vaig fer al subàrtic al nord de Suècia, on per primera vegada vaig poder trepitjar un glaciar, o sentir fred de veritat! Afegir que gràcies a les sortides de camp i als treballs en grup vaig tindre la oportunitat de conèixer gent de diversos països i de la mateixa ciutat, amb la qual hi vaig fer molta amistat i bona pinya. Fou rellevant també que a mesura que transcorria el temps el meu nivell d'anglès va anar incrementant-se, sobretot en quant a expressió oral, i això va permetre'm comunicar-me millor i amb més rapidesa. En definitiva, mai oblidaré aquesta experiència, ja sigui per la gent que vaig conèixer, la cultura o els meravellosos paisatges els quals vaig tenir la sort de poder contemplar".

JORDI GRANELL


PER A MES INFORMACIÓ
Responsable del Grau en Geografia i Ordenació del Territori:
Òscar Saladié Borraz oscar.saladie(ELIMINAR)@urv.cat