Universitat Rovira i Virgili

Jornada de Geografia, 2017

El dia 25 d’octubre va ser el día escollit per a la celebració de la jornada de geografía titulada “ La ciutat de Tarragona. Passat, present i futur.” organitzada pel Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili. L’acte presidit per la degana de la Facultat de Turisme i Geografia, la Dra. Marta Nel·lo i el director del Departament de Geografía, el Dr. José Ignacio Muro, va voler convertir-se en l’homenatge al profesor Dr. Santiago Roquer Soler, catedràtic de geografía humana.

La jornada va aplegar un gran nombre de professors, alumnes, exalumnes y autoritats tant de l’ámbit universitari com administratiu, que van voler retre un homenatge al Dr. Roquer. Profesor caracteritzat pel seu tracte pròxim i amb notes d’humor, així com la seva capacitat de treball en equip, tal com ha volgut recordar un exalumne seu i actual profesor de la facultat el Dr. Jordi Blay.

Així mateix durant la GeoJornada d’homenatge, se van poder sentir les intervencions del Conceller d’Urbanisme, Mobilitat i Béns de Tarragona, el Sr. Josep M. Milà que va pronunciar la conferencia que portava per títol “Present i futur urbanístic de la ciutat de Tarragona”. Així mateix, també va acompañar el geògraf per la URV el Sr. Adrià Balart, presentant els resultats del seu treball final de grau “Avaluació de la qualitat dels parcs urbans de Tarragona”.

Per últim, l’homenatgat, va intervenir amb la conferencia que porta per títol “40 anys resident i observant Tarragona. Canvis i permanències de la seva geografía urbana”, una visió de Tarragona desde la seva experiènica, després de 40 anys vivint i treballant a la ciutat.

.

Així mateix, durant el descans, i al llarg de tot el matí, es va poder observar els resultats de l’assignatura de Treball de Camp (2016-2017), la cual porta per títol “La qualitat del paisatge i de l’espai públic al centre històric de La Laguna, Tenerife”. Realitzat durant el curs passat pels estudiants del grau, màster i doctorat de geografía de la Facultat de Turisme i Geografia.

  Tornar a Activitats