Universitat Rovira i Virgili

Jornada de Geografia, 2016

El 20 d'octubre de es va celebrar la jornada científica "Ciutat i Espai Públic" organitzada pel Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili (URV). L'acte que va ser presentat per la Degana de la Facultat de Turisme i Geografia, Dra. Marta Nel·lo, i pel Director del Departament de Geografia, Dr.  José Ignacio Muro.

La jornada va aplegar un bon nombre de professors i d'estudiants de les Facultats de Turisme i Geografia i de Lletres i va comptar amb la presència del Director de Mobilitat i Convivència i Tècnics d'Urbanisme de l'Ajuntament de Tarragona i del Director de la Càtedra Tarragona Mediterranean City de la URV.

Els ponents de la GEOJornada van ser el Dr. Antonio García, de la Universidad Pablo de Olavide (Sevilla), i el Dr. Alejandro Armas, de la Universidad de La Laguna (Tenerife) i el Sr. Albert Beneyto de la Universitat Rovira i Virgili.

La primera de les intervencions, que va portar per títol Un espacio público sin recetas cerradas. Aplicaciones a distintas escalas de la ciudad, va tractar aspectes metodològics i conceptuals sobre l'anàlisi de l'espai públic a diferents escales. El Dr. García (Universidad Pablo de Olavide) va presentar les seva recerca a partir de casos d'estudi de les ciutats andaluses de Sevilla i Cadis. En segon lloc, el Sr. Albert Beneyto (URV) va exposar part dels resultats del seu treball de fi de grau titulat Propuesta metodológica de evaluación de la calidad de los espacios públicos en un centro histórico (Tarragona). En la ponència Espacios públicos abiertos: reflexiones a partir de su exploración en la ciudad de Santa Cruz de Tenerife" el Dr. Alejandro Armas (Universidad La Laguna) va abordar la gestió de l'administració i el paper veïnal en la construcció i la percepció de l'espai públic a Santa Cruz de Tenerife.

Durant tot el matí va estar exposada al vestíbul de la Facultat l'exposició Resultats del Treball de Camp (2015-16): centre històric de Toledo a càrrec d'estudiants del Grau en Geografia i Ordenació del Territori. Les ponències van resultar de gran interès en quant a l'anàlisi de la ciutat i l'espai públic des d'una òptica geogràfica i va propiciar vàries preguntes i intervencions dels assistents que omplien l'Aula Magna.

  Tornar a Activitats